1950 - Philips

De historie van Staalframe begint bij Philips. In de jaren direct na de 2e wereldoorlog was er grote behoefte aan woningen, doch het ontbrak aan materiaal. Philips bedacht toen, vanuit de visie van het industriële denken, dat het ook anders en vele malen sneller kon. In de fabrieken van het daarvoor opgerichte Polynorm werden de eerste stalen profielen gemaakt en naar de bouwplaats gebracht. Philips heeft met dit concept vele honderden woningen gebouwd. Door de terugkerende welvaart sterft het concept een langzame dood, doch tot in de jaren zeventig is er nog gebouwd met dit concept.
Frame Factory De grondlegger
De grondlegger
Frame Factory Eerste staalframe woning
 

1997 - Corus

Corus heeft zeker bijgedragen aan het opstuwen van het gebruik van Staalframe in de bouw. De taskforce Starframe© heeft ervoor gezorgd dat de staalframe-producten werden getest door o.a. TNO op allerlei belangrijke zaken als constructie, brandveiligheid en geluidsoverdracht. Mede hierdoor wordt het concept als serieus bouwconcept weer interessant.
Frame Factory Demo woning op terrein Corus
Demo woning op terrein Corus
Frame Factory Eerste staalframe woning Corus
Eerste staalframe woning Corus

Staalframe na 2000

Diverse bedrijven zijn na 2000 in de staalframe productie en verkoop gestapt. Het ene bedrijf produceert alles zelf, het andere koopt profielen of geprofileerde casco’s bij één van de vele staalframe fabrikanten in Europa. Ook de bouwmaterialenhandel zal binnenkort de eerste producten gaan aanbieden. Met name Staalframe vloersystemen zullen een serieuze concurrent gaan worden voor betonnen vloeren.
Frame Factory, Staalframebouw
Staalframe in USA
Frame Factory Staalframe in USA