Nieuws

Steeds meer aannemers en architecten ontdekken het nieuwe bouwen met staalframe. We lichten er enkele lopende projecten voor u uit:


In Leusden is door Bouwbedrijf Leda uit Barneveld bezig met de bouw van een riante villa met kelder. Dit is een ontwerp van Jan Bakers Architekten uit Utrecht. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Almere is gestart met de bouw van de casco's voor drie woningen op een rij, de woning worden compleet afgebouwd door Bouwbedrijf Leda uit Barneveld. Dit is een ontwerp van Fred Löwik uit Almere. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Mariaheide bouwt ZBO Bouw uit Vechel aan een vrijstaande villa. De woning is ontworpen door Van Hooft Architecten uit Eerde. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Den Hoorn, Zuid Holland is gestart met de bouw van een woonhuis door LV Bouw uit Naaldwijk.
De woning is ontworpen door WNS Architecten uit Wateringen. Het casco is reeds opgeleverd.


In Barendrecht is het casco voor deze woning geplaatst, de woning wordt in eigen beheer afgebouwd door de eigenaar. Dit is een ontwerp van Van Duivenbode Architecten uit Rotterdam. Het casco is reeds opgeleverd en de woning prachtig afgebouwd.


In Amsterdam wordt het casco voor deze woning van 7 lagen, uitgevoerd in Staalframe. Dit is een ontwerp van Ofmaa uit Amsterdam. Het casco is reeds opgeleverd.


In Amsterdam is begonnen met de bouw van een casco voor een 4 laagse woning uitgevoerd in Staalframe. Dit is een ontwerp van Ofmaa uit Amsterdam. Het casco is reeds opgeleverd.


In Apeldoorn is een voormalig kerkgebouw omgebouwd naar een woonzorgcentrum. De buitenschil van de voormalige kerk is blijven staan en het voledige interieur wordt uitgevoerd in Staalframe.


Op Amsterdam-IJburg zijn de casco's geplaatst voor 3 woningen aan het water.


In Kwintsheul is een woonhuis gebouwd door LV Bouw uit Naaldwijk.
De woning is ontworpen door WNS Architecten uit Wateringen.


In Zwanenburg is het casco geplaatst voor een prachtige woning.


Aan de andere kant van Utrecht staat een vrijstaande villa met een split-level begane grond gebouwd.


Utrecht, ook voor de 8e woning op het kubuseilandis gestart met bouwen.


In Delft heeft LV Bouw uit Naaldwijk een woonhuis gerealiseerd.
De woning is ontworpen door WNS Architecten uit Wateringen.


In Vlijmen heeft een particulier de bouw van een woonhuis in eigen beheer uitgevoerd. Met behulp van vrienden en familie was in 1 week de eerste verdieping al bereikt.
Het ontwerp is van Jan Figee van Figee Bouwmanagement en Engineering uit Nieuwkuijk


Eindhoven, hier is gestart met de bouw van een riante woning met Kelder.


Wassenaar, hier is gestart met de bouw van een woning.


Leerdam, hier verrijst een woning met Staalframe van Frame Factory.
De woning is ontworpen door Architectenbureau Kees Jacobs uit Dongen.


In Warder is een twee onder één kap woning gebouwd in Sttaalframe. De woning is ontworpen door Ruben Wennekers van Archtectenbureau Ruben Wennekers uit Hobrede.


Huizen NH, hier is gestart met de bouw van een woning in het oude dorp. De woning is ontworpen door Kokon / Middelkoop Architecten te Gouda.


Utrecht, kubuseiland, hier komt een woning met Staalframe van Frame Factory.
De woning is ontworpen door 030 Architecten te Utrecht.


In Amersfoort is een riante woning met kelder, atelier en galerie gebouwd in de vorm van een diamant, hier komen de mogelijkheden van bouwen met Staalframe helemaal tot hun recht. De woning is gereed en nu is de bijzondere vorm helemaal zichtbaar.
De woning is ontworpen door Ook Architecten uit Amersfoort.


Ook het vierde ontwerp op het kubuseiland in Utrecht krijgt gestalte.


In Utrecht op het kubuseiland is ook het derde ontwerp in aanbouw.


Amersfoort, in bos Uyterlinden is gestart met de bouw van een riante woning, geheel onderkelderd.


In de Assen is RV Bouw uit Emmen begonnen met de bouw van de eerste woning van een twee onder één kap. De woning is getekend door Artotech, eveneens uit Emmen.


Diemen, Op de Sniep, hier wordt alweer de derde woning met Staalframe van Frame Factory geplaatst.


In Pijnacker is gestart met de bouw van een woonhuis door LV Bouw uit Naaldwijk, de woning is ontworpen door WNS Architecten uit Wateringen.


Diemen, Op de Sniep, hier wordt weer een woning met Staalframe van Frame Factory geplaatst.


In Eindhoven is gestart met de bouw van een woning ontworpen door Architectenbureau VANDERZANDEN uit Bergeijk.


In Tilburg, op de niewbouwplaats Waranda is gestart met de bouw van een woning.
De woning is ontworpen door Megens Bouw & Advies uit Nuland.


Soester Bouw uit Soest is in Born gestart met de bouw van een villa ontworpen door 3dVisie uit Sittard.


In Wijchen bouwt ZBO Bouw uit Vechel aan een vrijstaande villa. De woning is ontworpen door Architectenbureau Geert Billekens uit Venlo.


Van Herk Bouw BV uit Schoonhoven heeft een begin gemaakt met de bouw van een tweede villa te Rotterdam. Het Staalframe casco wordt nu opgebouwd. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Rozendaal, Gelderland, is gestart met de bouw van een riante woning met kelder.
De woning is ontworpen door Architectenbureau Geert Billekens uit Venlo.


Van Herk Bouw BV uit Schoonhoven is gestart met de bouw van een luxe villa te Rotterdam. Douwe van der Wal heeft het huis ontworpen en gaat er zelf wonen.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van een luxe villa te Zeist.


Houthalen Belgie, hier is Algemeen bouwbedrijf Ludo Diliën B.V.B.A. gestart met de bouw van een woning.
De woning is ontworpen door Jos Smeets.


Diemen, Op de Sniep, hier is gestart met de bouw van een riante woning.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van een luxe villa te Soest. De woning is ontworpen door
LM Design, eveneens uit Soest.


In Amersfoort komt middenin de bossen bij Soesterberg een woonhuis op een kelder de bouw wordt verzorgd door I-House uit Zaandam, de woning is ontworpen door D.B.C. Nijkerk.


In Oosterhout is gestart met de bouw van een woonhuis door Bouwservice Bartelen uit Roosendaal, de woning is ontworpen door Architectenbureau Kees Jacobs uit Dongen.


In Monster is gestart met de bouw van een woonhuis door LV Bouw uit Naaldwijk, de woning is ontworpen door WnS Architecten uit Wateringen.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van de tweede Kubus woning. De woning komt ook op het zogenaamde Kubuseiland en is de tweede van een reeks Staalframe woningen.


Ook in Monster is door Aannemersbedrijf Schotte bv uit Pijnacker gestart met de bouw van een woonhuis, de woning is ontworpen door WnS Architecten uit Wateringen.


In Utrecht, Lage Weide is Bouwbedrijf Fred Meeder BV gestart met de bouw van een Kubus woning. De woning komt op het zogenaamde Kubuseiland, alwaar de komende tijd meerdere Staalframe woningen gerealiseert zullen worden.


In Noordwijk zijn Timothy Meaker en Wendy van Leeuwen gestart met hun Tiny House, het casco was in twee uur opgebouwd en nu kan het afbouwen beginnen. Op weg naar een mooi plekje aan het strand van Noordwijk?


In Almere is Bouwbedrijf Noordersluis gestart met de bouw van het appartementen complex Villa Homerus. De gevelelementen worden uitgevoerd in Staalframe.


Aannemersbedrijf Aspect uit Hoofddorp heeft een woning in Amsterdam IJburg gebouwd.


In 6 dagen is het casco voor een woning te Vaassen gebouwd.


In Tilburg is een optopping van winkelpanden langs de Heuvelstraat gerealiseerd. Boven de H&M, de Kijkshop en andere winkels komt een uitbreiding van ruim 1.700 m² en dat terwijl de winkels op de begane grond gewoon open blijven, voorwaar geen sinicure. Frame Factory levert de 1.700 m² Staalframe elementen,
de elementen worden van zwaluwstaartplaten. Na het storten van een betonvloer kan de verdere opbouw dan beginnen.
Ton van Vliet's Bouw heeft een energiezuinige woning in Alphen a/d Rijn opgeleverd. Deze woning ontworpen door Architectenbureau Kees Jacobs. De bouwtijd heeft precies 3 maanden gevergd.

Frame Factory levert het casco vooreen vakantiebungalow met zwembad in de Dordogne, Frankrijk.

-----------------------------------------------Dit is het resultaat na twee weken noeste arbeid met 4 man.


In Schipluiden is gestart met de bouw van een woonhuis. Het casco is inmiddels opgeleverd, op de pagina Montage kunt u een uitgebreid verslag van de opbouw vinden.


EPC naar 0,4. Een probleem?
Vanaf 1 januari 2015 geld er een nieuwe eis voor de energiezuinigheid van nieuwbouwwoningen. Vanaf die datum dienen nieuwbouwwoningen 50% energiezuiniger te worden gebouwd dan daarvoor. Een hogere mate van energiezuinigheid kan worden gerealiseerd door meer, maar vooral ook beter en te gaan isoleren, een beter kierdichting te realiseren en in sommige gevallen de installaties aanpassen. Bij een staalframe woning zijn deze zaken al standaard en lijden dus niet tot prijsverhogingen.


Schetsontwerpen?
U heeft een kavel op het oog en wilt weten welk type woning u daarop mag bouwen. Meestal moet u bij de gemeente ook een schets indienen om het proces te starten. Frame Factory werkt samen met een aantal sites waar een groot aantal ontwerpen op staan, mail of bel ons voor meer informatie. 


Productinformatie: Aardbevingsbestendigheid 
In het noorden van ons land, maar inmiddels ook elders, is veel te doen voor aardbevingen. Al lang wachten opdrachtgevers van nieuwe woningen op een goed systeem. Woningen van Staalframe zijn verregaand aardbevings-proof. Constructeur Jorge Paesch van Constructieadvies.nl heeft in een paar zinnen verwoord hoe het kan dat lichte systemen beter bestand zijn tegen aardbevingen:

Aardbevingen zorgen ervoor dat gebouwen horizontaal (en een beetje verticaal) heen en weer gaan bewegen. Met name de horizontale bewegingen leveren problemen op voor onze traditioneel gebouwde woningen van metselwerk en beton. Grofweg 10 tot 15 % van het totale gewicht van de woning zal door de bewegingen omgezet worden in een horizontale belasting op de woning. Hier gaat het vaak fout, met schade (of erger) tot gevolg.

De horizontale belasting die bij aardbevingen ontstaat is normaal gesproken namelijk vele malen groter dan de windbelasting waarmee onze huizen in Nederland worden ontworpen. Hiermee hebben we gelijk een belangrijke reden te pakken waarom een staalframe woning in basis veel beter bestand is tegen aardbevingen dan een woning met een stenen casco, zoals beton en metselwerk. Een staalframe woning is veel lichter in gewicht dan een stenen woning. De horizontale belasting die bij een aardbeving geactiveerd wordt dus ook!

Daarnaast heeft staal de eigenschap om trekspanningen op te kunnen nemen. Steen heeft deze eigenschap minimaal waardoor metselwerk snel scheurt en beton gewapend moet worden (met staal). Staal is ook veel flexibeler dan metselwerk en beton.

Tevens speelt de wijze van het opbouwen van de casco’s een rol. Bij traditionele bouw is het heel normaal dat we een prefab betonvloer “los” op een gemetselde wand leggen. De zwaartekracht zorgt ervoor dat de vloeren blijven liggen, totdat de aarde gaat beven. Bij staalframe worden alle constructieve elementen vanaf de fundering tot de nok aan elkaar vastgeschroefd zodat bij aardbevingen de onderdelen daar blijven waar we ze willen hebben. En mocht er onverhoopt ooit toch iets helemaal misgaan……..de overlevingskansen bij het instorten van een staalframe zijn veel groter dan in een stenen casco.

Genoeg redenen om in een aardbevingsgebied te bouwen met staalframe en dan hebben we het niet eens gehad over de snelle bouwtijd, de zeer hoge isolatiewaarde en dus lagere energierekening, de onbrandbaarheid etc.